Lentomatkustajan pila karkasi käsistä – koneen koko miehistö huumetesteihin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lentomatkustamiseen kuuluu nykypäivänä lukemattomia käytäntöjä, joilla pyritään varmistamaan kaikkien matkassa olevien turvallisuus lennon aikana. Nyt erään lentomatkustajan vitsi on saanut aikaan tavallisten turvatoimenpiteiden lisäksi myös huumetestit koneen miehistölle.

Des Moignes Register -lehti kertoo Des Moignesta Charlotteen matkalla olleesta lentokoneesta, jonka matka tyssäsi kuitenkin aivan alussa. U.S. Airways -lentoyhtiön kone oli ensin ollut kaksi tuntia myöhässä, koska konetta operoivan miehistön edellinen lento oli ollut aikataulusta jäljessä. Eräs Charlotteen matkalla ollut miesmatkustaja olikin kommentoinut myöhästelyä kysymällä vitsaillen, oliko miehistö vain juhlinut liikaa edellisenä iltana.

Tämä ei kuitenkaan auttanut asiaa ollenkaan, sillä vitsiksi tarkoitettu kommentti johti lennon myöhästymiseen yhteensä kuudella tunnilla. Osa matkustajista oli nauranut vitsille, mutta kommentin johdosta koko koneen henkilökunta passitettiin huumetesteihin. Lentoyhtiö on kommentoinut tapausta sanomalla, etteivät he vitsaile miehistönsä työkuntoisuuden kanssa.

Juhlimiskommentin esittänyt mies varmasti miettiikin tulevaisuudessa kahdesti sanojaan ollessaan lentokoneessa. Neljän tunnin viivästyksen aiheuttanutta miestä ei päästetty enää takaisin lentokoneeseen. Hänen lennolla mukana ollut vaimonsa sen sijaan pääsi jatkamaan matkaansa ongelmitta.