Tältä kuulostaa Musen tekemä olympialaistunnari

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Britannian suosituimmaksi yhtyeeksikin tituleerattu Muse on voittanut vuosien varrella lukuisia palkintoja, kuten esimerkiksi parhaan rockalbumin Grammy-palkinnon. Nyt suosikkiyhtye on heittäytynyt urheilulliseksi, sillä he ovat tehneet Lontoon kesäolympialaisten tunnuskappaleen.

27. heinäkuuta käyntiin pyörähtävien kesäolympialaisten tunnuskappale on nimeltään Survival. Kappale, kuten suurin osa Musen muistakin kappaleista, on näyttelijätär Kate Hudsonin kanssa kihloissa olevan Matthew Bellamyn käsialaa. Peräänantamattomuutta, voimaa ja voitontahtoa huokuvalle kappaleelle on tehty myös musiikkivideo, jossa nähdään olympiakisailijoita vuosikymmenien varrelta.

Lontoossa tänä vuonna kolmatta kertaa pidettävät kesäolympialaiset jatkuvat aina 12. elokuuta saakka. Kisojen virallisilla sivuilla kerrotaan, kuinka Lontoo voitti kisojen isäntäkaupungin hakuprosessissa New Yorkin, Moskovan, Parisiin ja Madridin. Tämän vuoden kesäolympialaiset ovat lajiohjelmaltaan hieman aikaisemmista kisoista poikkeavat. Ohjelmasta ovat pudonneet esimerkiksi baseball ja softball, ja naiset pääsevät ensimmäistä kertaa kisaamaan nyrkkeilyssä olympiatasolla.

1990-luvun alkupuolella Lounais-Englannissa perustettuun Muse-yhtyeeseen kuuluvat Matthew Bellamy (laulu, kitara, koskettimet), Chris Wolstenholme (basso, taustalaulu ja Dominic Howard (rummut, perkussiot). Yhtye on voittanut lukuisia palkintoja musiikistaan ja esiintymisistään. Viisi albumia julkaissut Muse onkin ollut erittäin menestyksekäs, sillä heidän levyjään on myyty maailmalla yli 15 miljoonaa kappaletta.