NASA teki hämmentävän löydön avaruudesta: ”Portaali suoraan aurinkoon”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

NASA julkaisee usein henkeäsalpaavan kauniita otoksia avaruudesta. Yhdysvaltain ilmailuhallinto tekee säännöllisesti tutkimuksia avaruuden oloista. NASA on nyt löytänyt mystisiä portaaleja maan magneettikentästä.

Scifi-elokuvissa leikitellään ajatuksella, että ihmiset pääsisivät piilotettujen portaalien kautta matkustamaan avaruudessa. Tästä fantasiasta voi tulevaisuudessa tulla totta, sillä portaaleja on löydetty maan magneettikentästä. Näiden pisteiden kautta virtaa magneettistä säteilyä auringosta maahan.

– Näissä paikoissa maan magneettikenttä kohtaa auringon magneettikentän. Se luo keskeyttämättömän väylän meidän planeetaltamme auringon ilmakehään 150 miljoonan kilometrin päähän, kertoi Iowan yliopiston fyysikko Jack Scrudder Daily Mail -sivustolle.

Portaalin kautta syntyvät väitteiden mukaan muun muassa revontulet ja geomagneettiset myrskyt. Portaaleja on maan ympärillä 16.000 – 50.000 kilometrin etäisyydellä. Vuonna 2014 NASA aikoo lanseerata uuden avaruusohjelman, jonka nimi on Magnetospheric Multiscale Mission.

MMS-ohjelman tehtävä on tutkia neljän avaruusluotaimen voimin portaaleja ja selvittää niiden sijainteja. Tutkijoille ei ole vielä selvää, mitä portaalit itse asiassa ovat. He ovat kuitenkin havainneet liikettä niissä.

Scrudderin mukaan portaalit voivat avautua ja sulkeutua ilman varoitusta. Ne ovat näkymättömiä, epävakaita ja vaikeasti määriteltäviä. Varsinaisina ihmisten kosmisina kulkuväylinä niitä ei voida ainakaan vielä pitää, vaan niiden läpi kulkee ainoastaan hiukkasia.