Tässä on maailman suurin jäätelö – 1 000 kilon jäädyttäminen kesti kuukauden

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jäätelö lukeutuu perinteisten karkkien, perunalastujen ja suklaan lisäksi monen suomalaisen lempiherkkuihin. Nyt tosiherkuttelijoille saattaakin herahtaa vesi kielelle, sillä Isossa-Britanniassa on koottu maailman suurin pehmisannos. Huimassa ennätysherkussa oli tonni jäätelöä.

Gloucesterissä Isossa-Britanniassa koottu massiivinen pehmistötterö oli yli neljä metriä korkea. Erikoisen hankkeen takana on julkkiskokki Heston Blumenthal, joka halusi rikkoa edellisen ennätyksen reippaasti. Aiempi maailmanennätys suurimmasta jäätelöstä oli kooltaan noin kaksi ja puoli metriä. Katso kuvat tästä.

Ennätyspehmikseen käytetyn hurjan jäätelömassan jäädyttämiseen kului kokonainen kuukausi. Blumenthalin mukaan jäätelön jäädyttäminen oli odotettua ongelmallisempaa, sillä valtava massa ei jähmettynyt kunnolla keskeltä. Ennätysannoksen päälle yritettiin myös ripotella nonparelleja ja mansikkakastiketta katapultin avulla, mutta päälliset eivät tarttuneet jäätelöön. Brittiläinen Wall’s-jäätelöyhtiö lahjoitti tempaukseen käytetyn jäätelötonnin ilmaiseksi.