Mies soitti 100 tunnettua kitarariffiä peräkkäin – katso upea YouTube-hitti

Nettivideot Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Sähkökitaralla soitetut riffit ovat usein juuri niitä asioita, jotka tulevat klassikkokappaleista ensimmäisenä mieleen. Nyt eräs amerikkalaismies on kaikkien rockmusiikin ystävien iloksi tehnyt huikean videon, jossa hän soittaa sata tunnetuinta kitarariffia kautta historian.

Kuva: YouTube

Kyseessä on upea taidonnäyte Alex Chadwick -nimiseltä mieheltä, joka soittaa sähkökitaralla sata tunnetuinta kitarariffiä. Vuoden 1958 Fender Strat -kitaraa soittava Alex viekin YouTube-videolla kuuntelijan pikaisesti läpi koko rockmusiikin kattavan historian. Taitava muusikko aloittaa videonsa Chet Atkinsin versiolla vuoden 1954 Mr. Sandman -hittibiisistä.

Yli 12 minuuttia kestävän videon aikana Alex soittaa kaikkea aina kantrilegenda Johnny Cashista The Beatlesiin ja The Rolling Stonesiin. Muutamalta menestysyhtyeeltä, kuten esimerkiksi Guns N’ Rosesilta ja Green Dayltä, on päässyt riffisikermään useampikin kappale. Huima nostalgiareissu saa päätöksensä St. Vincentin, eli Annie Eric Clarkin, vuonna 2011 ilmestyneeseen Cruel-kappaleeseen.