Cosmopolitan keräsi listan: Muista nämä vinkit parisuhteessa

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Moni aina serkun kummin kaimasta puolituntemattomiin hyvänpäiväntuttuihin on omasta mielestään erittäin hyvä antamaan päteviä parisuhdeneuvoja. Nyt Cosmopolitan-lehti on kuitenkin koonnut listan, jolle ovat päässeet kaikki oikeasti hyödylliset parisuhdevinkit.

Lehti muistuttaa, kuinka ennen parisuhteen aloittamista kannattaa olla itsenäinen. Molemmille osapuolille on parempi, että haluatte toisianne enemmän kuin tarvitsette toisianne. Itsenäisyyden lisäksi kannattaa myös olla valmis jättämään menneisyyden tapahtumat taaksensa. Uutta rakasta ei kannata rangaista entisen seurustelukumppanin tekemistä virheistä.

Luottamus on luonnollisesti tärkeä osa onnellista parisuhdetta. Siksi oiva parisuhdeneuvo onkin luottaa seurustelukumppaniinsa täysin niin kauan, kunnes epäluottamukseen on todella jokin pätevä syy. Luottamus rakentuu myös rehellisyydestä, joten salaisuuksien pitäminen voi olla erittäin vahingollista suhteelle.

Hyvä seurusteluvinkki on myös se, ettei muiden kommentteja kannata kuunnella. Tehkää rauhassa omat seurustelusääntönne. Parisuhteessa olevan kannattaa myös muistaa arvostaa arjen pieniä asioita, kuten vaikkapa yhteisiä hetkiä aamiaispöydässä. Yhteinen elämä sujuu myös yleisesti ottaen paljon mutkattomammin, jos osaat itse myöntää olevasi väärässä, etkä ole vahingoniloinen ollessasi oikeassa.

Erittäin toimivaksi haivaittu neuvo on myös vältellä mustasukkaisuutta. Se on ainoastaan ajan ja energian hukkaamista. Jokaisessa parisuhteessa tulee myös vastaan erimielisyyksiä, joten molempien kannattaa olla valmiita kompromisseihin. Jos kuitenkin ajaudutte riitelemään, vihapäissäänkin kannattaa silti puhutella toista sinulle rakkaana ihmisenä. Tällöin huuto-ottelunkin aikana muistat, kuinka paljon välität seurustelukumppanistasi.