Skientologit kaatoivat puun tehdäkseen Tom Cruiselle kynän

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hollywoodin unelmapareihin lukeutuneet Tom Cruise ja Katie Holmes nousivat vastikään otsikoihin avioeronsa takia. Pariskunta erosi yllättäen yli viisi vuotta kestäneen avioliiton jälkeen. Heillä on yhteinen Suri-tytär, jonka yhteishuoltajuudesta saattaa alkaa oikeustaisto tähtien välillä.

Avioeron syyksi spekuloidaan Tom Cruisen suosimaa skientologia-uskontoa, johon tähtinäyttelijän epäiltiin käännyttävän myös pariskunnan Suri-tyttären. Nyt mystisistä skientologeista on noussut hämmentäviä uutisia, sillä The Sun -lehti uutisoi heidän Cruiselle antamista erikoisista lahjoista. Lehden mukaan skientologit käyttivät pienen omaisuuden tähtinäyttelijän lahjomiseen.

Skientologien kerrotaan esimerkiksi kaataneen eukalyptuspuun heidän Kalifornian päämajansa mailta, jotta puusta voitaisiin valmistaa kynä Cruiselle. Samaisen puun osia käytettiin myös nelivetoisen lahja-auton kustomoimiseen. Elokuvatähti sai skientologeilta myös personalisoiduilla nikkeliplakaateilla varustettuja moottoripyöriä ja oman lentokonehallin hulppealla toimistolla höystettynä.

Eniten tienaavaksi miesnäyttelijäksi taannoin noussut Cruise sai skientologeilta myös oman Silver Screen -nimisen linja-auton, jonne hän vaati asennettavaksi laatikon tossuja varten. Elokuvatähti vaatikin, ettei kukaan kävele linja-auton matolla likaisilla kengillään, vaan tossut jalassaan. Cruisen myös kerrotaan haluavan skientologiystävänsä David Miscavigen tarkistavan linja-auton joka kerta ennen kuin hän itse astuu sen kyytiin.

Hollywoodin unelmaparina pidetyn Tom Cruisen ja Katie Holmesin ero tuli maailmalle yllätyksenä. Holmes ilmoitti äskettäin hakevansa avioeroa, ja kertoi samalla parin liiton olleen karilla jo puolen vuoden ajan. Omapäisenä ja intensiivisenä aviomiehenä tunnetulle Cruiselle avioero on kolmas. Komistus on ollut Holmesin ohella aviossa Mimi Rogersin ja Nicole Kidmanin kanssa.