Homokohu meni överiksi: Brad Pittin äiti saa tappouhkauksia

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Hollywoodin tähtinäyttelijä Brad Pitt työskenteli ennen läpimurtoaan muun muuassa strippaajien autokuljettajana. Kuuden lapsen isä paljasti äskettäin polttaneensa 90-luvulla rutkasti marijuanaa, koska sen avulla hän pystyi rentoutumaan omaan maailmaansa supertähteyden valokeilasta.

Äskettäin näyttelijän äiti nousi otsikoihin News-Leader -lehden kirjeellään, jossa nainen ilmaisi homovastaisia arvojaan. Kristitty Jane Pitt kehotti ihmisiä äänestämään Yhdysvaltojen tulevissa presidentinvaaleissa Mitt Romneyta, koska mies on homoavioliittoja ja abortteja vastaan. Nyt supertähden äidin mielipiteet ovat herättäneet hurjan vastalauseiden myrskyn.

Reaktiot lähtivät käsistä erityisesti sosiaalisessa mediassa, jossa ihmiset tuulettivat avoimesti tunteitaan. Eräs kommentoija haukkui naista hulluksi Twitter-blogissaan ja muistutti samalla, että homoyhteisö teki hänen pojastaan suuren tähden. Jane Pitt sai osakseen muun muassa haistattelua ja suoranaisia tappouhkauksia.

– Brad Pittin äiti kirjoitti homovastaisen Romneyta kannattavan kirjoituksen. Tappakaa se ämmä, kirjoitti eräs seuraaja I Bleed Gaga -nimimerkillä Twitter-blogissaan.

Hollywood Gossip -sivuston mukaan Brad Pittin veli Doug Pitt puolusti äskettäin äitiään mediassa. Miehen mukaan erilaisille mielipiteille on hyvä tehdä tilaa. Jane Pitt kieltäytyi itse kommentoimasta enempää kirjoittamaansa kirjettä.

Näyttelijän äidin julkinen kannanotto ei voisi erota enempää hänen kuuluisan poikansa näkemyksistä. Brad ja hänen kihlattunsa Angelina Jolie ovat avoimesti kannattaneet homoparien oikeutta avioliittoon. Lähiaikoina alttarille asteleva pariskunta jopa lupasi aiemmin menevänsä naimisiin vasta sitten, kun kaikilla muillakin pariskunnilla on sama oikeus. Julkkispari on mitä ilmeisemmin sittemmin pyörtänyt päätöksensä, koska suunnittelee avioitumista. Brad Pitt ei ole kommentoinut huomiota herättänyttä kirjettä.