Pormestari määräsi miehille ja naisille eri parkkipaikat: ”Naisille leveämmät ja helpommat”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Auton pysäköimisen väitetään usein olevan vaativampaa viehättävämmälle sukupuolelle. Oli naisten pysäköintitaidot sitten miehiä huonompia tai ei, eräs saksalaispormestari on nyt kuitenkin ottanut ohjakset omiin käsiinsä. Hän on nimittäin jakanut miehille ja naisille omat pysäköintialueet.

Tribergin pormestari Gallus Strobel jakoi muun muassa kaupungin pysäköintihallien pysäköintipaikat miesten ja naisten paikoiksi, Daily Mail uutisoi. Miehille märäätyt paikat ovat hieman haastavampia ja tarkkuutta vaativampia sekä ne sijaitsevat usein pysäköintihallien betonipylväiden läheisyydessä. Neitokaiset taas ohjataan leveimpiin, hyvin valaistuihin pysäköintiruutuihin, jotka löytyvät usein uloskäyntien läheisyydestä.

Miehen eriskummallinen linjaus on saanut monet naiset suutahtamaan. Pormestari kuitenkin puolustaa käytäntöä sanomalla, että miehet ovat ”hieman parempia tällaisissa haasteissa”. Aivan omassa maailmassaan Strobel ei kuitenkaan täysin elä, sillä hän kertoo myös ymmärtävänsä, miksi naisautoilijat saattavat loukkaantua kaupungin pysäköintijärjestelyistä. Pormestarin mukaan osaavat naiskuljettajat ovatkin täysin tervetulleita kokeilemaan kaupungin pysäköintipaikkoja.

Strobel on myös kertonut halunneensa haastaa ”poliittisen korrektiuden”. Keskustelua aiheuttanut käytäntö on poikinut kaupungille lukuisten valitusten lisäksi myös huiman turistitulvan. 100 kilometriä Stuttgartista etelään sijaitseva Triberg onkin vastaanottanut lukuisia matkailijoita, jotka haluavat testata pysäköintitaitojaan kaupungissa. Pormestari kertoo saaneensa autoilijoilta kritiikistä huolimatta kuitenkin pääosin positiivista palautetta.