Ruger Hauer Summer Upissa: ”Pelkkää tykitystä”

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Helsinkiläinen rap-yhtye Ruger Hauer on parhaillaan nousukiidossa urbaanin musiikin saralla. Räppäritrio esiintyi viime kesänä ensimmäisen kerran muun muuassa suosituilla rap-festivaaleilla Himoksen Pipefesteillä ja Tampereen Blockfesteillä.

Ruger Hauer esiintyi viikonloppuna Lahden Mukkulan rannalla juhlituilla Summer Up -festivaaleilla. Stara oli katsastamassa yhtyeen keikkaa, joka veti rutkasti yleisöä festivaalialueen ED-stagelle. Rap-artistit kertoivat pitäneensä Summer Up -kokemuksestaan etenkin kesäisen sään ja viihtyisän festivaalialueen vuoksi.

– Summer Upissa oli kesäinen meno ja Mukkulan rannan alue oli viihtyisä. Jengillä oli keikalla selvästikin hyvä fiilis, Mikko ”Pyhimys” Kuoppala kertoi.

– Summer Upissa oli hyvä meno lavalla ja lavan ulkopuolella. Oli hienoa huomata, miten yleisö otti keikan vastaan, vaikka kaikki biisit eivät olleet pelkkää hedonista bailausta, Tommishock kertoi Staralle.

Yleisö riehaantui keikan aikana etenkin kappaleista Jokaiselle jotakin ja Täällä. Porista kotoisin oleva Tommishock huomasi keikan edenneen loppupuolella räjähdyspisteeseen, sillä viimeisten biisien aikana show oli ”pelkkää tykitystä”.

– Lopussa meininki räjähti isosti, kolme vikaa biisiä pelkkää tykitystä. Ei malta odottaa sitä, että saadaan uusi levy pihalle ja uusia biisejä keikkasettiin, Tommishock kertoi.

Ruger Hauer julkaisee tänä vuonna toisen albuminsa ja odotukset ovat korkealla niin yhtyeen jäsenillä kuin faneillakin. Keikalla kuultiin uutta materiaalia tulevalta levyltä, sillä räppärit esittivät kappaleen Iso paha susi. Tommishock uskoo toisen levyn nostattavan Ruger Hauerin kansan tietoisuuteen ja vahvistavan heidän paikkansa musiikkitaivaalla.

– Ekalla levyllä Ruger toi itsensä ihmisten tietoisuuteen. Toisella levyllä se ottaa paikkansa vahvasti, räppäri kertoi haastattelussa.

Ruger Hauer julkaisi viime vuoden lopulla Jokaiselle jotakin -kappaleensa musiikkivideon, jossa nähdään lukuisia eturivin suomalaisia rap-tähtiä. Musiikkivideota on katsottu jo yli 1,5 miljoonaa kertaa. Kesän aikana Ruger Hauer tullaan näkemään jälleen Pipefestien ja Blockfestien lavoilla.