Rocktähti musertui lento-onnettomuudesta – ei uskalla enää lentää

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Amerikkalainen pop punk -bändi Blink-182 lukeutuu 1990-luvun menestyneimpiin yhtyeisiin. Dude Ranch -levyllään villinneen bändin rumpali Travis Barker joutui vuonna 2008 rajuun lento-onnettomuuteen. DJ AM, eli Adam Goldstein, oli myös mukana onnettomuudessa.

Neljän matkustajan hengen vienyt onnettomuus on jättänyt Barkeriin lähtemättömät jäljet. 36-vuotias rumpali on nyt kertonut The Red Bulletin -lehdessä, kuinka hänelle on kehittynyt onnettomuuden seurauksena erittäin paha lentopelko. Rocktähti kertookin nyt haluavansa voittaa pelkonsa myös lapsiensa tähden.

– Haluan päihittää pelon itseäni varten – ja lapseni pelkäävät kuollakseen lentämistä. Haluan että he näkevät kun voitan sen, Barker selittää lehdelle.

Onnettomuuden aiheuttamat traumat ovat miehen mukaan jarruttaneet myös Blink 182 -yhtyeen menestystä. Barker kertoo lehdelle, kuinka bändin on vaikea varata esiintymisiä, koska hän ei kykene lentämään ollenkaan. Lento-onnettomuudesta pahoilla palovammoilla selvinnyt rumpali harkitsee kuitenkin parhaillaan Australiaan lentämistä.

Barker ja DJ AM olivat ainoat Learjet 60 -lentokoneen nousun aikana tapahtuneesta onnettomuudesta selvinneet. DJ AM kertoi kuitenkin kaksi kuukautta onnettomuuden jälkeen kokevansa syyllisyyttä selviytymisensä vuoksi. Crazy Town -rockbändiinkin kuulunut muusikko sairastui vaikeaan masennukseen onnettomuuden jälkeen. DJ AM kuoli vuonna 2009 huumeiden yliannostukseen.