Rocktähden ääni petti – keikat peruttiin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Englantilainen Florence and the Machine -bändi on niittänyt menestystä ympäri maailmaa Lungs ja Ceremonials -levyillään. Nyt indie rock -yhtyeen fanit joutuvat kuitenkin pettymään, sillä bändi on joutunut perumaan festariesiintymisiään laulaja Florence Welchin ääniongelmien takia.

25-vuotias neitokainen on ilmoittanut yhtyeen kotisivuilla, kuinka hänellä on todettu vamma äänihuulissa. Florence kertoo tunteneensa napsahduksen kurkussaan. Pelottavan tilanteen seurauksena laulajatarta on ohjeistettu olemaan laulamatta seuraavaan viikkoon.

Käytännössä tämä tarkoittaa valitettavasti sitä, että yhtyeen keika Benicassim-festivaaleilla Espanjassa on jouduttu perumaan. Florence and the Machine ei myöskään pääse esiintymään Optimus Alive -festivaaleilla Lissabonissa Portugalissa. Florence on kertonut olevansa erittäin pahoillaan peruutuksien takia.

– Olen erittäin pahoillani kaikille faneille, olin epätoivoinen että voisin silti esiintyä, mutta minulle kerrottiin etten voisi missään nimessä tehdä niin jotten saisi pysyviä vammoja, Florence Welch kirjoittaa yhtyeen kotisivuilla.

Florence and the Machinen vuonna 2009 ilmestynyt debyyttialbumi Lungs singahti nopeasti Ison-Britannian albumilistojen kärkisijoille. Albumin myötä yhtye voitti myös parhaan uuden artistin Grammy-palkinnon. Nousukiidossa oleva Florence and the Machine esiintyi suuryleisölle vuoden 2010 MTV Video Music Awards -palkintogaalassa.