Anne Hathaway menetti pitkät hiuksensa: ”Itkin kuin mielisairaalapotilas”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Hollywood-tähti Anne Hathawayn ura on ollut viime aikoina noususuunnassa. Hänet valittiin esimerkiksi Batman-elokuvan jatko-osaan kissanaisen rooliin. Taannoin leffatähden hiustyyliä ihmeteltiin ympäri maailmaa, sillä Anne oli yllättäen ajellut hiuksensa lyhyiksi.

Nyt 29-vuotias on paljastanut pitkien hiuksiensa leikkaamisen olleen hänelle yllättäen henkisesti erittäin rankka kokemus. Female First -sivusto kertoo, kuinka Hathaway ei ollut etukäteen ajatellut hiusten leikkaamisen olevan iso asia. Lyhyempään malliin siirtyminen oli ollut näytteljäkaunottaren oma idea, mutta itse leikkaaminen nosti kuitenkin neitokaisen tunteet pintaan.

– Olen tehnyt voltteja takaperin ikkunoista, olen hypännyt rakennusten päältä, mutta hiuksieni leikkaaminen alensi minut mielisairaalapotilasmaiseen itkuun. Olin murheen murtama, näyttelijätär selittää.

Raju hiusmallin muutos tehtiin neitokaisen tuoretta Les Miserables -elokuvaa varten. Samannimiseen menestysmusikaaliin perustuvassa elokuvassa Hathaway esittää rahatonta Fantinea, joka myy pitkät hiuksensa elättääkseen avioliiton ulkopuolella syntynyttä lastaan. Näyttelijättärelle tarjottiin peruukkia roolia varten, mutta työlleen omistautuva neitokainen halusi käydä läpi saman kokemuksen kuin roolihahmonsakin.

Anne Hathaway kertoi taannoin kasvissyöjänä olemisen tuottaneen hänelle ongelmia Britannian-vierailuillaan. Näyttelijätär kertoi käyneensä Britanniassa ensimmäisen kerran 19-vuotiaana kuvaamassa elokuvaa. Hän kertoi, ettei siihen aikaan maassa otettu tarpeeksi huomioon kasvissyöjiä. Tähti kertoi kuitenkin olevansa nyt tyytyväisempi maan ruokakulttuuriin kuin kymmenen vuotta sitten.