Elton John avautui: ”Ihme etten saanut HIV-tartuntaa”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailman tunnetuimpiin julkihomoihin lukeutuva poptähti Sir Elton John yllätti pari vuotta sitten uskonnolliset piirit varsin kärkevällä lausunnollaan. Artisti kertoi tuolloin Parade-lehden haastattelussa, että hänen mielestään Jeesuksen täytyi olla homoseksuaali.

Nyt aateloitu menestysmuusikko on avautunut tulevassa Love is the Cure: On Life, Loss and the End of AIDS -kirjassaan rankasta menneisyydestään huumeiden parissa. The Mail on Sunday -lehdessä julkaistuissa kirjan ennakkopätkissä Elton on kertonut 18-vuotiaana Aidsiin menehtyneen ystävänsä Ryan Whiten pelastaneen hänen henkensä. Muusikon mukaan hän oli Whiten kuoleman aikoihin pohjamudissa.

– Kun Ryan kuoli huhtikuussa 1990 18-vuotiaana, en tiennyt kuinka puhua kenellekkään ilman että minulla oli nenä täynnä kokaiinia ja vatsa täynnä alkoholia. Palasin Lontooseen hänen hautajaistensa jälkeen ja lukitsin itseni kotiini, kuten minulle oli silloin tullut tavaksi, Elton John muistelee kirjassaan.

Musiikkilegendan mukaan onkin ihme, ettei hän koskaan saanut HIV-tartuntaa. Whiten kuoleman jälkeisiä aikoja mies kuvailee kirjassaan elämänsä alhaisimmiksi hetkiksi. Hautajaisten jälkeinen huumesekoilu sai Elton Johnin kuitenkin tajuamaan tarvitsevansa muutosta. Niinpä muusikon mukaan hänen ystävänsä kuolema pelasti hänen henkensä.

Avoimesti Aidsia vastaan jo vuosia taistellut muusikko on kerännyt yli 222 miljoonaa euroa Elton John AIDS Foundation -hyväntekeväisyysjärjestön kautta. Hyväntekeväisyydestään huolimatta poptähti kuitenkin kertoo kokevansa ”syvää häpeää” siitä, ettei tehnyt aikoinaan enemmän Aids-epidemian kukistamiseksi. Elton John myöntää myös harrastaneensa usein suojaamatonta seksiä.

Elton Johnin ura alkoi 1960-luvun lopulla, kun mies julkaisi debyyttialbuminsa Goodbye Yellow Brick Road. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat Candle in the Wind, Can You Feel the Love Tonight ja Sacrifice. Miehen albumeita on myyty jo yli 250 miljonaa kappaletta. Hän on elänyt homoliitossa miehensä David Furnishin kanssa 20 vuoden ajan. Pari avioitui vuonna 2005. He saivat vuonna 2010 esikoispoikansa, joka saapui maailmaan sijaiskohdun kautta.