Heavylegenda on kuollut – rockmaailma suree

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kuluneen kesän aikana otsikoissa on ollut valitettavan usein suru-uutisia Hollywoodin rakastetuimpien ammattilaisten poismenoista. Esimerkiksi tälläkin viikolla näyttelijätär Celeste Holmin ja tuottaja Richard Zanuckin kerrottiin menehtyneen. Nyt suru-uutinen koskettaa musiikkimaailmaa.

Maailman menestyneimpiin rockbändeihin kuuluvan Deep Purplen -yhtyeen perustajiin lukeutunut Jonathan Douglas ”Jon” Lord on menehtynyt haimasyöpään, miehen kotisivut uutisoivat. Leicesterissä syntynyt brittimuusikko oli kuollessaan 71-vuotias. Legendaarinen kosketinsoittaja oli sairastellut viime elokuusta lähtien. 

Sivuston mukaan menestysmuusikko nukkui pois perheensä ympäröimänä. Lordin kerrotaankin ”siirtyneen pimeydestä valoon”. Kosketinsoittaja liittyi Deep Purple -menestysyhtyeeseen sen perustamisen aikoihin vuonna 1968. Deep Purplen lisäksi muusikko on soittanut muun muassa The Artwoods, The Flower Pot Men ja Whitesnake -yhtyeissä.

Lordin kattaviin saavutuksiin musiikin saralla lukeutuu muun muassa osallistuminen Deep Purplen Smoke on the Water -hittibiisin kirjoittamiseen. Menestysmuusikko palkittiin musiikillisesta lahjakkuudestaan Leicesterin yliopiston musiikin kunniatohtorin tittelillä vuonna 2011. Miestä jäävät kaipaamaan miljoonien fanien lisäksi hänen vaimonsa Vickie ja kaksi tytärtä aiemmasta liitosta.