Nainen, näin mies ajattelee vartalostasi

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Naisten vartaloihin suuntautuu nykykulttuurissa huomattava määrä huomiota. Feminiiniset kurvit toimivat usein mainosten inspiraatioina, ja tavallisiin neitokaisiin iskostuukin hoikkuutta korostavan muodin vuoksi erilaisia pelkoja oman kropan viehättävyydestä.

Perusmies osaa usein arvostaa naisen muotoja ja persoonallista ulkonäköä, eikä odota deittinsä näyttävän supermallilta.

Nyt Glamour-lehti haluaa oikaista kauniimman sukupuolen virheelliset kuvitelmat, ja paljastaa mitä mies ajattelee todellisuudessa nähdessään naisellisen vartalon. Lehti kyseli mielipiteitä tuhannelta mieheltä, joista 78 prosenttia ilmoitti esimerkiksi tapailevansa mieluummin itsevarmaa pluskoon naista, kuin hoikkaa supermallia.

Kaksilahkeiset ilmoittivat kyselyssä myös lempiosansa naisen kehossa. 29 prosenttia, eli enemmistö vastaajista arvosti kokonaisuutta. Miehet pitivät myös naisen pepusta, rinnoista ja kasvoista. Vastaajien joukosta löytyi myös muutamia jalkafetissin omaavia sekä muita ruumiinosia arvostavia miehiä, mutta he olivat selvässä vähemmistössä.

Komistukset ilmoittivat myös oman reaktionsa tilanteeseen, jossa tyttöystävä kutsuu itseään lihavaksi. 61 prosenttia miehistä suhtautuisi tähän epävarmuuteen siten, että yrittäisi saada rakastettunsa olon paremmaksi. Osalle riittäisi ajatus siitä, että hän on valinnut naisen omakseen, joten hyväksyy kyllä tämän muodot ja epävarmuuden. Vain pieni osa miehistä kannustaisi neitoa muuttamaan itseään.

Miehet olivat 72 prosentin yksimielisyydellä sitä mieltä, että naisten pitäisi yleisesti olla itsevarmempia vartaloidensa suhteen. Urokset nimesivät unelmanaisikseen timmin ja naisellisen Jennifer Lawrencen sekä uhkean Christina Hendricksin. Hoikemmat kanssasisaret Cameron Diaz ja Rachel Bilson saivat myös äänestyksessä ääniä.

Komistuksista 84 prosenttia kertoi deittailleensa naista, joka ei sopinut hänen ihailemaansa naistyyppiin. Miehet eivät tietoisesti ihaile tutkimuksen mukaan naistenlehtien photoshopattuja mimmejä, vaikka osa myönsikin saattavansa verrata tavisnaisia heihin tiedostamattaan. 70 prosenttia miehistä deittailisi myös mielellään häntä pidempää naista.