Richard Zanuck kuoli – supertähdet surevat

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kuluneen kuukauden aikana Hollywoodista on saatu kuulla valitettavan usein suru-uutisia elokuva-alan ammattilaisten poismenoista. Nyt Hollywood on jälleen menettänyt yhden kirkkaimmista tähdistään, sillä menestystuottaja Richard Zanuckin kerrotaan menehtyneen sydänkohtaukseen 77-vuotiaana.

Hollywood-legenda menehtyi kotonaan viime perjantaina, WENN-sivusto uutisoi. Zanuck tullaan muistamaan lukuisten menestyselokuvien tuottajana. Beverly Hillsistä kotoisin ollut Zanuck voitti vuonna 1989 parhaan elokuvan Oscar-palkinnon Palveluksessanne, Miss Daisy -elokuvasta.

Richard Zanuck aloitti tuottajanuransa 1950-luvun lopulla, ja hänen tuottamiin hittielokuviin lukeutuvat muun muassa Tehtävä Alpeilla, Tappajahai, Tappajahai 2 ja Apinoiden planeetta -elokuvat. Zanuck löysi yhteisen sävelen ohjaaja Tim Burtonin kanssa Apinoiden planeetta -elokuvaa tehdessä. Kaksikko on sittemmin tehnyt yhteistyötä muun muassa Big Fish, Jali ja suklaatehdas ja Dark Shadows -elokuvien muodossa.

Hollywood-ammattilaisen viimeinen elokuva Hidden on parhaillaan viimeistelyvaiheessa. Lukuisia palkintoja Oscar-palkinnon lisäksi urallaan vastaanottanutta tuottajaa jäivät kaipaamaan hänen Lili-vaimonsa ja neljä lasta aikaisemmista liitoista. Muun muassa näyttelijät Rob Lowe ja Zooe Deschanel ovat jo esittäneet osanottonsa tuottajan menehtymisestä. Hollywood-legendan poismeno kosketti myös Limp Bizkit -yhtyeestä tunnettua rokkaria Fred Durstia.

– RIP Richard D. Zanuck. Hän saavutti yhdessä päivässä enemmän kuin moni koko elämänsä aikana. Todellinen legenda ja inspiraatio minulle, Fred Durst kirjoittaa Twitter-palvelussa.