Simpanssit pakenivat eläintarhassa – turistit hengenvaarassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saksalaisessa Hannover Experience Zoo -eläintarhassa on sattunut ikävä välikohtaus, jossa vangittuna elävät viisi simpanssia pääsivät yllättäen pakenemaan aitauksestaan. Paikalla olleet turistit olivat välittömässä hengenvaarassa, sillä simpanssit kykenevät surmaamaan ihmisen helposti.

– Yksikin simpanssi voi tappaa ihmisen ja viisi simpanssia voisi aiheuttaa täydellisen katastrofin, zoologi Peter Huffken kertoi Splash Newsille.

Tällä kertaa onni oli kuitenkin matkassa, sillä kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa, vaikka simpanssit ryntäsivät ihmisten sekaan ja ottivat heistä kiinni. Eräs simpanssin kohtaamaksi joutunut turisti oli 34-vuotias Kai Hauser, joka sai kuvattua tilanteen iPhonen kameralla. Hauserin mukaan simpanssit käyttäytyivät hyvin rauhallisesti ja tuttavallisesti, mutta silti uhkaavasti.