Uskomaton kakofonia: Kaikki maailman kansallislaulut samanaikaisesti! Katso video

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kansallislaulu kohottaa juhlatilaisuuksissa soitettuna ihmisten isänmaallista ylpeyttä. Monissa urheilukilpailuissa urheilijat liikuttuvat kuullessaan oman kotimaansa tunnussävelen palkintokorokkeella seisoessaan, ja musiikki vaikuttaa kollektiivisesti myös yleisöön.

Nyt eräällä verkkovideolla näistä mieltä ylentävistä melodioista luodaan hirveä äänten sekamelska. Ennennäkemätön video näyttää, miltä kaikki maailman kansallislaulut kuulostavat yhtä aikaa soitettuna. Outo projekti on elokuvasäveltäjä John Williamsin käsialaa.

Mies toimii videolla johtamansa orkesterin kapellimestarina ja johdattaa soittajat äänten kakofoniaan. Kansallislaulut saattavat yksittäisinä kappaleina herättää mielihyvää, mutta yhteissoitossa ne vääntyvät irvikuvikseen. Orkesterin soittama musiikki muuntuu kappaleen loppua kohden selkeämmäksi.