Madonna haastettiin oikeuteen biisivarkaudesta

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Popin kuningattareksi kutsuttu Madonna herätti äskettäin huomiota häpeilemättömällä esiintymisellään, kun hän vilautti nänniään Turkin Istanbulissa 55.000 fanin edessä. Tähti jatkoi tyylilleen uskollisena Rooman keikallaan, jossa hän esitteli yleisölle stringipeppunsa.

Nyt 53-vuotias Madonna on ajautunut ongelmiin erään tunnetuimman hittibiisinsä myötä. TMZ-sivusto nimittäin uutisoi, kuinka VMG Salsoul -levy-yhtiö on haastanut laulajattaren oikeuteen. Levy-yhtiön mukaan popin kuningatar sämpläsi The Salsoul Orchestran vuoden 1977 Chicago Bus Stop (Ooh, I Love It) -kappaleesta osia Vogue-hittibiisiinsä.

VMG Salsoulin mukaan vuonna 1990 julkaistuun Vogue-kappaleeseen on sämplätty The Salsoul Orchestran kappaleen torvi- ja jousiosuuksia. Levy-yhtiö onkin nyt haastanut Madonnan oikeuteen, sillä heidän mukaansa megatähti ei koskaan maksanut kappaleen osuuksien käyttämisestä. Nyt he yrittävätkin oikeusteitse periä osuuksiaan kappaleen tuotoista.

VMG Salsoul on kuitenkin myöntänyt, että tapahtuneesta on kulunut jo vuosia. Levy-yhtiön perustelu oikeusjutun myöhäiselle ajankohdalle on se, että sämpläykset eivät kuulu kappaleesta selvästi. Ne löydettiinkin vasta äskettäin uuden teknologian avulla, joka pystyy erittelemään yksittäisiä ääniä paremmin.

Madonna viihtyy nykyisin paljon 24-vuotiaan toyboy-rakkaansa Brahim Zaibatin käsipuolessa. Pariskunnan ikäero on ihmetyttänyt monia, sillä nuoren komistuksen äiti on Madonnaa vain kahdeksan vuotta nuorempi. Supertähti seurusteli taannoin 24-vuotiaan brasiliaisen mallin Jesus Luzin kanssa.