Nettipilan karu tulos: Poptähti passitetaan Alaskaan

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Latinoräppäri Pitbull on viime vuosina keikkunut tiuhaan hittilistojen kärkipaikoilla. Muun muassa Usherin ja Jennifer Lopezin kappaleillakin vieraillut artisti ei kuitenkaan kuulu kaikkien suosikkeihin, sillä verkossa levisi äskettäin melko jäätävään kohteluun kannustanut kampanja.

Eriskummallinen tapahtumaketju sai alkunsa amerikkalaisen Walmart-kauppaketjun Facebook-kisasta. Kisaan osallistuneet tykkäsivät Facebookissa jotain tiettyä Walmart-liikettä. Eniten tykkäyksiä saanut Walmart saa vieraakseen Pitbullin, joka tulee esittelemään Energy Sheets -energialiuskoja. Eräs nokkela antifani kuitenkin kellautti koko kilpailun päälaelleen, sillä hänen ansiostaan kuuma latinoräppäri passitetaan Alaskaan hytisemään.

Mies nimeltä David Thorpe alkoi pikaisesti levittää pilailumielessä Twitter-mikroblogissaan ”Lähetetään Pitbull jäiselle tundralle” -kampanjaa, jonka idea yksinkertaisuudessaan oli saada eniten ääniä Walmartin Alaskan-liikkeelle. Ainoastaan 6.130 asukkaan Kodiakissa sijaitseva Walmart olikin kisassa mukana olevista kaupoista kaukaisin.

Nyt Kodiakin Walmart on selviytynyt eriskummallisen kisan voittajaksi. Kuuma latinoräppäri Pitbull on itse julkaissut YouTube-videon, jossa hän kertoo ”menevänsä maailmassa minne vain faniensa vuoksi”. Nokkela muusikko iskeekin kovalla kovaa vastaan, sillä hän kutsuu pilailun aloittaneen David Thorpen mukaansa Alaskaan.

BuzzFeed-sivuston tavoittama Thorpe kertoo, että hän todella neuvottelee parhaillaan Walmartin kanssa ilmaisesta reissusta Kodiakiin. Nettikampanjoijan mukaan hän on aina halunnut mennä Alaskaan, muttei koskaan uskonut menevänsä sinne ”oudoimmissa kuviteltavissa olevissa olosuhteissa”. Thorpelta myös kysyttiin, halisiko hän lämmitelläkseen miamilaisräppäriä mahdollisessa lumimyrskyssä.

– Olisi barbaarista olla tekemättä niin. Hän on ihminen ja hänen elämänsä on pyhää, vastaa David Thorpe fyysisen kontaktin mahdollisuuteen.