Sokea äiti kasvatti poikansa vahingossa tyttönä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmalla tunnetaan lukuisia tapauksia, joissa ihmiset ovat kokeneet kasvaneensa koko elämänsä väärän sukupuolen kehossa. Nyt maailmalla järkyttääkin erään kiinalaispojan tarina, sillä hänen sokeutunut äitinsä kasvatti hänet vahingossa tyttönä.

Chongqing Business Daily kertoo Xiao Ying -nimisestä pojasta, joka syntyi 13 vuotta sitten kotonaan Xinguanin kylässä. Poika sairasti harvinaista oireyhtymää, jonka seurauksena hänen kivespussinsa muistuttivat vaginaa. Koska synnytys suoritettiin kotona ilman lääkäreiden avustusta, pojan vanhemmat eivät tunnistaneet Yingiä sukuelimien perusteella oireyhtymän takia pojaksi.

Yingin isä Chen Shiming jätti silloin vielä tyttärekseen luulemansa lapsen ja tämän äidin yksin kotikylään lähtiessään itse 600 kilometrin päähän töihin. Vuoden jälkeen lapsen äiti Wang Li sokeutui viherkaihin johdosta. Niinpä Ying eli koko lapsuutensa kahdestaan sokean äitinsä kanssa leikkien nukeilla ja pukeutuen tyttöjen vaatteisiin.

Hämmentävä totuus paljastui vasta vuonna 2010 kun Wang Li oli kylpemässä ”tytärtään”. Äidin kerrotaan havainneen ”omituisen elimen” lapsensa haarovälissä. Ying kiidätettiin paikalliseen sairaalaan, mutta siellä ei kyetty tekemään diagnoosia rajallisten resurssien vuoksi. Kunnollinen diagnoosi saatiin vasta kuukausia myöhemmin toisessa sairaalassa, jossa paljastui, että Ying olikin pariskunnan poika.

Yingin sukupuolta on sittemmin yritetty korjata kolmessa leikkauksessa. Terapiassa käyvän 13-vuotiaan pojan kerrotaan olevan erittäin ymmällään omasta identiteetistään. Yingin äidin mukaan vessassakin käyminen pelottaa poikaa, sillä hän ei tiedä, tulisiko hänen käyttää miesten vai naisten vessaa. Uuden, sukupuoleensa sopivan nimen piakkoin saava poika leikataan lähiaikoina vielä neljännen kerran. Lääkäreiden mukaan Ying tulee olemaan leikkauksen jälkeen ”aivan kuin muutkin pojat”.