Erin: Nylon Beatin esittäminen soolona pyhäinhäväistys

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Vuonna 1995 läpimurtonsa tehnyt Nylon Beat -yhtye jätti jäähyväiset jo vuosia sitten, eikä huippusuosikki ole sittemmin juuri julkisesti esiintynyt. Erin ja Jonna ovat tehneet molemmat menestyksekästä soolouraa, mutta keikoilla ei ole Nylon Beatin hittejä kuultu.

Stara tapasi Erinin viikonloppuna Tammerfest-tapahtumassa. Nylon Beatissa musiikilliset kannuksensa ansainnut neitokainen ei voi paeta täysin purkkapoppi-menneisyyttään. Keikoilla yhtyeen kappaleita kysytään silti yllättävän harvoin, eikä Erin niitä haluaisi esittääkään ilman ystävää ja bändikaveria Jonna Geageaa. Yhteinen menneisyys tuntuu pyhältä asialta, johon ei halua kajota ilman tuttua taisteluparia.

– Ehkä viisi kertaa joku on joskus huutanut että ”Satasen laina”. Hyviä biisejä ne on, ja niitä ois kiva vetää, mutta me ollaan Jonnan kanssa sovittu, että me ei esitetä niitä koskaan ilman toista. Ne on sellaista pyhää Nylon Beatin omaisuutta, ne ei ole sama asia ilman toista ihmistä. Ne toimii meidän kahden laulamana. Itse kokisin sen tilanteen pyhäinhäväistyksenä, nauraa artisti.

Kiireisen artistin elämästä huolimatta Erin ehtii myös lomailemaan, ja nainen viettikin äskettäin viikon Italiassa. Bändikavereistä on tullut tiivis tiimi, joiden kanssa voi myös lomailla.

– Joka kesä on hyvä päästä mökille, ja ollaan tässä bändin kanssa keikkailun lomassa lomailtukin. Viime viikolla mentiin Imatralle päivää aikaisemmin ja käytiin Saimaalla risteilemässä. Yritetään tässä keikkailun lomassa tehdä jotain kivaakin. Otetaan vähän aikaa ja pysähdytään matkan varrella uimassa.