Takavuosien supertähti haluttiin X Factoriin – kieltäytyi kunniasta

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Housemusiikilla vuonna 1999 hittilistoille noussut ja seuraavana vuonna debyyttialbuminsa Not That Kind julkaissut Anastacia nousi nopeasti showbisneksen huipulle voitettuaan MTV-kanavan järjestämän kykyjenetsintäohjelman nimeltä The Cut.

Nyt 43-vuotias menestyslaulajatar on paljastanut, kuinka hän oli lähellä lähteä mukaan Ison-Britannian X Factor -kykyjenetsintäkilpailun tuomariksi, BANG Showbiz uutisoi. Anastacia oli taannoin ohjelmassa vierailevana tuomarina. Ohjelman tuottajat pitivätkin laulajattaren tuomaroinnista niin paljon, että he halusivat hänen korvaavan ohjelmasta lähteneen tuomarin Kelly Rowlandin.

Anastacia ei kuitenkaan muiden työkiireiden takia päätynyt vakituiseksi X Factor -tuomariksi. Naisen mukaan hän todella nautti ajastaan ohjelmassa. Menestyslaulajatar selittää kuitenkin tienneensä heti ohjelman tekoon lähdettyään, ettei voisi tuomaroida ohjelmaa pidemmän päälle.

– Oli hyvin vaikeaa arvostella ihmisiä alalla, joka on muutenkin niin arvosteleva – se on ehkä kaikkein vaikeinta, mutta on vain oltava rehellinen. Et halua tuhota heidän unelmiaan, mutta osalla heistä todella kannattaisi olla joku toinen unelma, Anastacia kertoo kokemuksestaan X Factor -tuomarina.

Urallaan yli 20 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myyneen Anastacian kieltäydyttyä tuomarin pestistä hänen tilalleen hankittiin Nicole Scherzinger. Anastacian mielestä amerikkalaislaulajatar oli hyvä valinta tuomariksi, sillä hän on ”niin aito ihminen”. Scherzingerillä on aiempaa kokemusta X Factor -ohjelman tuomaroinnista, sillä hän tuomaroi aiemmin menestysformaatin Yhdysvaltain versiota.