Haastattelussa Jonne Aaron

Haastattelut · Stara.fi

Huippusuositun Negative-yhtyeen keulahahmo Jonne Aaron on tuttu näky televisiosta ja tuttu ääni oman yhtyeensä lisäksi myös muiden artistien keikoilta ja levyiltä. Stara tapasi Jonnen viikonloppuna Tammerfest-tapahtuman backstagella.

Kuva: Stara

”Periaatteessa ollaan tauolla”

Jonne Aaron oli saapunut Suomen suurimmille kaupunkifestivaaleille toisen laulajatähden pyynnöstä. Kaija Koo oli nimittäin pyytänyt miehen yllätysvieraakseen keikalle.

– Tää on tällainen ex tempore -veto. Kaija pyysi mua vierailemaan. Kappale on Kylmä ilman sua. Siitä tulee hieno veto. Tää on itselleni sellainen tosi tärkeä voimabiisi. Mikäs siinä, kotikaupungin kekkerit ja mä satuin olemana kotona kirjoittamassa biisejä. Näin on hyvä katkaista sellainen luovuusputki ja tulla tänne vähän tuulettumaan, Jonne Aaron kertoi Staralle.

Negative-yhtye ei ole juuri ilmoitellut tauostaan, mutta nyt Jonne vahvisti yhtyeen viettävän tilapäisesti hiljaiseloa.

– Meillä on semmoinen tilanne, että me ei olla kauheasti tehty tänä kesänä keikkaa. Ollaan alettu treenaamaan uutta levyä. Jotain hajakeikkoja on, mutta me ollaan pyhitetty tää kesä täysin uuden luomiselle. Sit kun on jotain sanottavaa ja tarpeeksi hyviä biisejä, niin sitten julkaistaan. Ei ole mitään kiirettä. Periaatteessa ollaan tauolla.

Rocktähti on ollut viime aikoina mukana luotsaamassa uutta Sarca-nimistä tyttöbändiä.

– Sarca on hieno kotimainen uusi tyttöbändi ja Tiktakin manttelinperijä. Niillä tulee nyt syksyllä uusi levy ja ensimmäinen sinkku on soinut jo radiossa. Se on hieno bändi, kannattaa tsekata.

”Koen, että mä oon koko ajan lomalla”

Jonnen kesä on sujunut leppoisasti, mutta rocktähden koko elämä vaikuttaa sekin varsin leppoisalta. Mies ei sitä itsekään kiistä.

– Mä jotenkin koen, että mä oon koko ajan lomalla. Siitä asti, kun koulut jäi aikanaan kesken. Bändistä ja rock’n’rollistahan sanotaan, että se pidentää murrosikää. Se pitää kyllä paikkansa. Tässä sitä ollaan. Viime viikolla kävin uimassa ja oli ihan v**un kylmää vettä. En suosittele.

– No en mä nyt tiedä, töissä ja töissä. Yhden biisin kun laulan, niin siitä voi vaihtaa. Kävin mä… ootas nyt. Toissapäivänä kävin vähän viihtymässä. Mä jotenkin tykkään katsella kotona leffoja ja nautiskella.

Tammerfest on Negative-yhtyeelle tärkeä tapahtuma jo kotikaupungin ansiosta. Takavuosilta muistui kuitenkin mieleen eräs ei-niin-mukava festarimuisto samaisesta tapahtumasta.

– Kun meidän ensimmäinen levy tuli vuonna 2003 niin me kuvattiin Negativen kanssa tossa viereisellä lavalla DVD. Levy-yhtiö oli laittanut hienosti kaikki satsaukset, että nyt tulee hieno kotikaupungin keikka. Muuten hyvä, mutta äänittäjä unohti painaa rec-nappulaa. Se tajus sen vasta encoressa. Ei ole sen jälkeen kaverista kuulunut. Tekevälle sattuu.