Marjoja syöneen vatsasta löytyi karmaiseva yllätys – lääkäri ei kyennyt jatkamaan

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Suomenkin kesään kuuluu perinteisesti maistuvat kotimaiset marjat ja niiden poimiminen. Moni marjoja suoraan metsästä syövä saattaakin kavahtaa tuoreen tapauksen myötä. Eräs kiinalaisnainen nimittäin sairastui erittäin vakavasti syötyään villimarjoja kotikylänsä kukkulalta.

23-vuotias tehdastyöntekijä Huang oli valitellut kovista vatsakivuista, joiden takia hän meni lopulta sairaalaan. Siellä kiinalaisnaisen oireiden luultiin ensin johtuvan suolistossa olevasta solmusta. Naista hoitaneiden lääkäreiden yllätys oli kuitenkin suuri, kun he avasivat tämän vatsan hoitakseen suolisto-ongelmaa, Zhejiang News uutisoi.

Huangin vatsan sisältä löytyi nimittäin valtava kasa eläviä matoja. Naista hoitaneen lääkärin mukaan sisäelimiin tunkeutuneita loisia oli joka puolella. Näky jopa kymmenen sentin pituisista ja lyijkynän paksuisista madoista oli liikaa jopa kokeneelle hoitoalan ammattilaiselle, eikä Huangin leikkaava lääkäri pystynytkään enää operoimaan naista.

Paikalle kutsutut, hieman vähemmän pahoinvoivat kollegat hoitivat lopulta leikkauksen loppuun. Lääkärit käyttivätkin yli puoli tuntia yli 300 madon poistamiseen kiinalaisnaisen suolistosta. Matojen epäillään olleen peräisin Huangin syömistä villimarjoista. Nainen oli aikaisemmin syönyt matolääkettä, mutta hän oli lopettanut lääkkeiden ottamisen puoli vuotta sitten.

– En ole koskaan elämässäni nähnyt näin paljon matoja. Koko kehoni oli kananlihalla, matoja poistanut kirurgi Hu selittää.