Facebookin ja Twitterin tulos: Ammattivalokuvaajia palkataan ottamaan lomakuvia

Digi · Meri Pulkkinen

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook ja muu sosiaalinen media muokkaa arkielämäämme jatkuvasti. Äskettäin jopa kauneusleikkausten uutisoitiin lisääntyneen täydellisten Facebook-kuvien metsästyksen seurauksena. Nyt Facebook-efekti on levinnyt myös lomakuviin asti.

Yhä useampi matkailija on nimittäin lisännyt ammattivalokuvaajan kuvaussession loma-aktiviteetteihinsä, Today Travel -sivusto uutisoi. Ammattivalokuvaaja kutsutaan paikalle ottamaan näyttäviä lomakuvia perinteisten, itse otettujen tilanneotosten sijaan. Monet matkakohteet ovatkin lisänneet valokuvaajan palvelutarjontaansa ihmisten halutessa yhä täydellisempiä ja kadehdittavampia lomakuvia Facebook- ja Twitter-sivuilleen.

Mauissa työskentelevä valokuvaaja Mariah Milan selitti sivustolle, kuinka hänen työtehtävistään jo puolet kuluu lomakuvien parissa. Ennen ainoastaan hääkuvaajana toiminut Milan kertookin, kuinka vaisusti alkanut trendi on yleistynyt vuosi vuodelta. Halvaksi lomakuvien otattaminen ei kuitenkaan tule, sillä palvelu saattaa kustantaa tunnissa jopa 500 – 1000 dollaria, eli noin 400 – 800 euroa.

– Voit joko käyttää 400 dollaria snorklausreissuun, tai voit käyttää 500 dollaria matkasi muistoihin. Muistojen hankkiminen on vaivan arvoista, ammattivalokuvaajaa hyödyntänyt matkailija Janna Bridgeman kertoo.