Haastattelussa Groove Armada

Haastattelut · Jocka Träskbäck

Huippusuosittu elektronisen musiikin parivaljakko Groove Armada käväisi viikonloppuna esiintymässä Tampereella järjestetyssä Love Music Festival -tapahtumassa. Stara tapasi ensimmäistä kertaa Suomessa vierailleen yhtyeen jäsenet, Andy Caton ja Tom Findlayn, heti keikan jälkeen.

– Tämä on ensimmäinen kertamme Suomessa. Voimme harvoin sanoa olevamme ensimmäistä kertaa jossain maassa, joten tänään on merkittävä ilta, Andy naureskeli.

– Tämä oli varmasti paras keikkamme Suomessa, Tom lisäsi.

Keikalla kuultiin myös yhtyeen ennenkuulumatonta tuotantoa, kun miehet kokeilivat uusien kappaleidensa toimivuutta liveyleisöllä. Uudet kappaleet toimivat hyvin ja tunnelma oli muutenkin korkealla.

– Meillä oli todella hyvä fiilis ja nautimme keikasta. Soitimme myös uutta musiikkiamme ja se sai hyvän vastaanoton. On aina hienoa, kun soitat biisejä ensimmäistä kertaa ja ne saavat hyvän vastaanoton, Andy Cato kertoi.

– Meiltä tulee koko ajan uutta materiaalia brittiläisen Hypercolour-levymerkin kautta. Teemme paljon uutta housea, mutta en osaa vielä sanoa koska nämä uudet kappaleet julkaistaan. En itsekään vielä tiedä, mutta jonain päivänä, Tom lisäsi.

Urbaaniin musiikkiin keskittyvä Love Music Festival järjestettiin urbaanissa ympäristössä, sillä tapahtumapaikkana toimi koulun piha. Vastaavalla keikkapaikalla yhtye ei ollut aiemmin esiintynyt.

– Tämä oli ensimmäinen keikkamme koulun pihalla. En ole aivan varma tästä koulun pihan vibasta, mutta meillä on mukavat pukuhuoneet. Ne ovat koulun luokkahuoneita. Tämä olisi ehkä ihan ok, jos olisi pimeää, mutta Suomessa ei ilmeisesti tule lainkaan pimeää. Normaalisti meillä olisi ollut keikalla lasereita, mutta nyt emme voineet käyttää niitä, koska ne eivät olisi näkyneet. Ehkä talvella ne olisivat näkyneet paremmin, Andy ihmetteli.

– Kesämme on aika kiireistä. Huomenna lennämme Amsterdamiin. Olemme kesällä paljon myös Ibizalla ja sitten olympialaisten aikaan Britanniassa. Teemme nykyisin noin kolme keikkaa viikossa ja ehdimme pitää lomaa vasta lokakuussa, Tom Findlay kertoi.

Kesän merkittävin keikka oli jo tiedossa, ja heti sen jälkeen parivaljakko jää pitkälle tauolle.

– Syyskuun lopussa olemme Ibizalla Space-klubin päättäjäisbileissä. Siitä tulee merkittävä ilta, koska paikalle tulee paljon ystäviämme Lontoosta. Siitä tulee hauskaa. Sen jälkeen pidämme uramme ensimmäisen tauon 16 vuoteen. Emme tiedä kuinka pitkä tauosta tulee, koska emme ole päättäneet sitä vielä, Andy paljasti.

Jocka Träskbäck

Love Music Festival