Lentäjä teki karmaisevan virheen: Katastrofi vain metrien päässä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisillekin lentäjille on sattunut viime vuosina karmaisevia virheitä, kun esimerkiksi eräs Finnairin lentäjä oli nousta ilmaan lentokentän rullaustieltä. Nyt Yhdysvaltojen ilmavoimien lentäjälle on sattunut raju virhe, kun hän laskeutui väärälle kentälle.

Lentäjän oli määrä laskeutua Tampan kaupungin liepeillä valtavalla C-17 Globemaster III -kuljetuskoneella ilmavoimien MacDillin tukikohtaan, mutta jostain syystä päätyi vahingossa laskeutumaan viereiselle pienkoneiden käyttämälle Peter O.Knight -pikkukentälle. Aasiasta palanneen koneen kyydissä oli 19 henkilökuntaan kuuluvaa ja 23 matkustajaa.

Lentäjä huomasi virheensä vasta liian myöhään, jolloin laskeutumista oli enää mahdoton keskeyttää. Hätäjarrutuksessa kone saatiin pysähtymään vain kolme metriä ennen kiitotien päättymistä, joten katastrofi oli todella lähellä. Tukikohdan kiitotie on yli kolmen kilometrin pituinen, kun pikkukentän kiitotiellä on pituutta vain kilometri. Ilmavoimat