Kadonnut koira löytyi kolmen vuoden jälkeen 1 600 kilometrin päästä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Rakkaan lemmikkieläimen katoaminen on varmasti jokaiselle lemmikinomistajalle erittäin paha paikka. Vilkkaat lemmikkieläimet valitettavasti kuitenkin joskus eksyvät omille teilleen. Nyt erään koiran uskomaton katoamistapaus on kuitenkin päättynyt onnellisesti.

Molly-niminen basset hound on nimittäin löydetty yli 1.600 kilometrin päästä kodistaan, Daily Courier uutisoi. Molly oli karannut vuonna 2009 omistajansa ystävän luolta, jossa koira oli ollut hoidossa hänen omistajansa ollessa sotilaspalveluksessa Irakissa. Teksasissa karannut lemmikki löydettiin lopulta haahuilemasta Prescott Valleystä Arizonassa.

Tarina olisi voinut päättyä paljon surkeammin, ellei Mollyllä olisi ollut hänen omistajastaan kertova mikrosiru. Sirun avulla viranomaiset saivat yhteyden koiran omistajan sukulaisiin. Koska koiran oikea omistaja on edelleen ulkomailla palveluksessa, hänen sukulaisensa tulevat hakemaan onnekkaan ja kaivatun koiran takaisin kotiinsa Teksasiin.

– Lemmikkieläimet ovat monille perheenjäseniä. Hyvin merkityn kaulapannan lisäksi mikrosirut ovat korvaamattomia kadonneiden lemmikkien tunnistamisessa, tapausta hoitanut poliisi Brandon Bonney painottaa lehdelle.