Tutkimus paljasti: Seksiviestit lisäävät teini-ikäisten seksiviettiä

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Niin sanottu sekstaaminen, eli seksikkäiden ja usein myös alastonkuvia sisältävien teksti- tai sähköpostiviestien lähettäminen, on lähiaikoina yleistynyt huimasti. Teinienkin suosimalla seksiviestittelyllä on tutkijoiden mukaan todellinen vaikutus nuorten käyttäytymiseen.

Lähes tuhat 15 – 16 -vuotiasta nuorta kattaneen amerikkalaistutkimuksen mukaan jopa yli neljäs nuorista oli harrastanut seksiviestittelyä, Relaxnews uutisoi. Seksikkäiden viestien lähettely taas lisäsi nuorilla seksin harrastamisen todennäköisyyttä 82 prosentilla. Tutkimuksen suorittaneen Teksasin yliopiston tutkijan Jeff R. Templen mukaan seksiviestien lähettely saattaa heijastaa todellista seksuaalista käyttäytymistä.

Temple sai myös tutkimuksessaan selville, että 31 prosenttia teineistä oli joskus pyytänyt toista lähettämään itselleen alastonkuvia. Yli puolet nuorista myönsi myös saaneensa pyynnön oman alastonkuvansa lähettämisestä. Suurin osa oli kokenut pyynnön häiritsevänä.

Tulosten mukaan alastonkuvansa lähettäneistä teinitytöistä 77 prosenttia oli harrastanut seksiä. Luku on korkea verrattuna seksiviestejä lähettelemättömiin, joista vain 42 prosenttia kertoi harrastaneensa seksiä. Myös poikien keskuudessa seksiviestittelijöiden osuus seksiä harrastaneissa oli rivoja viestejä lähettelemättömiin verrattuna lähes kaksinkertainen.

Seksuaalisten viestien lähettely myös lisäsi tyttöjen keskuudessa riskialtista seksuaalista käyttäytymistä. Tulokset huolestuttavat tutkijoita. Äskettäin julkaistu toinen yhdysvaltalaistutkimus saikin selville, että harva alastonkuvia lähetellyt nuori on selvillä tekonsa mahdollisista psykologisista, sosiaalisista ja juridisista seurauksista.