17-kerroksinen hotelli räjäytettiin – video nettiin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmalta nousee välillä hurjia videoita, joille on tallennettu vain sekuntien sisällä tapahtuneita valtavien rakennusten tuhoutumisia. Nyt näitä tuhoutuneita rakennuksia on jälleen yksi lisää, sillä erään hotellin tuhoutuminen New Orleansissa on saatu tallennettua näyttävälle videolle.

Kuva: YouTube

Kyseessä on 17-kerroksinen Grand Palace -hotelli, joka räjäytettiin 400 räjähdetonnin avulla, Daily Mail uutisoi. New Orleansin kaupunki joutui sulkemaan huiman räjäytystyön takia useita katuja ja liittymiä. Vuonna 1950 avautunut hotelli tuhottiin pois uuden sairaalan tieltä. Uusi sairaala korvaa vuoden 2005 Katrina-hurrikaanissa tuhoutuneen Charity Hosbital -sairaalan.

Räjäytyksen oli tarkoitus tapahtua jo viime vuoden marraskuussa, mutta se peruuntui lupaongelmien takia. Hotellin räjäyttämistä myös lykättiin kahdesti, koska vanhan hotellin rakenteista löydettiin vaarallisia aineita. Noin 200 ihmistä jouduttiin lopulta evakuoimaan näyttävän räjäytyksen tieltä.