Elokuvien ikonisia asuja huutokaupataan – ostaisitko Chewbaccan pään?

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Monet elokuvien tosifanit uneksivat varmasti legendaaristen elokuva-asujen omistamisesta. Vuosien varrella huutokaupoissa onkin myyty kaikkea näyttelijäkaunotarten leningeistä menestysnäyttelijöiden henkilökohtaisiin esineisiin. Nyt tarjolla on lisää harvinaisuuksia.

Jos taskuissa polttelee ylimääräistä rahaa, niin suunnaksi kannattaa ehdottomasti ottaa Los Angeles. Kalifornialaisessa Treasures from the Hollywood Vaults -huutokauppatapahtumassa nimittäin etsitään uusia omistajia joillekin elokuvahistorian merkittävimmille esineille. Huutokauppa järjestetään 28. heinäkuuta, Daily Mail uutisoi.

Huutokaupan himoituimpiin esineisiin lukeutuu varmasti vuoden 1978 Superman-elokuvan Supermies-asu. Näyttelijä Christopher Reeven käyttämän puvun uskotaan tulevan myydyksi 49.000 – 65.000 euron hintaan. Supersankareiden faneja miellyttänee myös myynnissä oleva Batman-puku, jota Michael Keaton käytti vuoden 1989 Batman-elokuvassa.

Star Wars -fanit löytävät myös varmasti tiensä kyseiseen huutokauppaan, sillä tarjolla on myös Chewbacca-hahmon karvapuvun päähine. Karvaisen komistuksen saa itselleen arviolta 49.000 – 65.000 eurolla. Huutokaupan muihin haluttuihin esineisiin lukeutuvat esimerkiksi Rusell Crowen rintapanssari Gladiator-elokuvasta, Ian McKellenin Magneto-puku X-Menistä sekä Hugh Jackmanin Wolverine-kynnet.