Pikkupoika kärsii harvinaisesta oireyhtymästä – syö omaa huonettaan

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Lähiaikoina otsikoihin on noussut mitä ihmeellisimmistä oireyhtymistä kärsiviä henkilöitä. Nyt erään pikkupojan oireyhtymä on kuitenkin mennyt erikoisuudellaan monien oireyhtymien ohi. Zach-niminen poika ei nimittäin tilansa takia pysty vastustamaan huoneensa syömistä.

Viisivuotias Zach Tahir kärsii Pica-nimisestä oireyhtymästä, joka käytännössä tarkoittaa ruoksi tarkoittamattomien asioiden syömistä. Zachin tapauksessa tilanne on johtanut siihen, että pikkupoika on syönyt makuuhuoneensa laastia ja mattoa, Daily Mail uutisoi. Brittipojan äiti Rachel onkin aloittanut hyväntekeväisyyskampanjan, jonka avulla kerätään rahaa Zachille rakennettavaa uutta makuuhuonetta varten.

Giving Zach a Safe Future -kampanja onkin tehnyt jo tulosta, sillä sitä tukevat monet brittijulkkikset. Esimerkiksi erittäin suositun Coronation Street -saipppuasarjan tähdet ovat ilmaisseet tukensa pikkupojan kampanjalle. Zachin äiti yritti saada kasaan 15.000 puntaa, jotta perheen taloon voitaisiin asentaa uusi, pojalle turvallinen lisäosa.

Hyväntekeväisyyskampanja on jo kuitenkin saanut päättäjät heräämään, sillä paikallinen kunnanvaltuusto on luvannut rakennuttaa pojan tarvitseman lisäosan. Kampanjan kautta kerätyt rahat tullaan käyttämään turvavälineisiin. Zachin äiti Rachel onkin kertonut olevansa ikuisesti kiitollinen poikansa auttajille.