Varoitus Fifty Shades of Grey -kirjojen edessä: ”Varo liukasta lattiaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

E.L. Jamesin kirjoittama Fifty Shades of Grey -erotiikkakirja on ollut tänä vuonna runsaasti otsikoissa jättimäisen menestyksensä johdosta. Äitipornoksikin kutsuttu teos kertoo nuoren neitsyen ja hänen vanhemman rakastajansa seksisuhteesta. Kirja on rikkonut lähes kaikki myyntiennätykset.

Nyt englantilaisen Asda-kaupan henkilökunta – tai joku kaupan asiakkaista – on saanut hauskan ajatuksen asettaa erotiikkaa tihkuvien kirjojen myyntihyllyn eteen varoituksen liukkaasta lattiasta. Tarkoitusperä on todennäköisesti ollut hieman kaksimielinen.

Kuva: Imgur

Fifty Shades of Grey on ohittanut myynnillään muun muassa Harry Potter ja Twilight -kirjasarjat ja miljoonan myydyn kirjan raja rikkoutui yksin Britanniassa 11 viikossa. Esimerkiksi Dan Brownin menestyskirja Da Vinci -koodi rikkoi haamurajan 36 viikossa. Kirjailija ansaitsee nyt kirjan myynnistä hieman yli miljoona euroa viikossa ja Fifty Shades of Grey on noussut Amazon-verkkokaupan Kindle-sähkökirjoista kaikkien aikojen myydyimmäksi teokseksi.

Eroottiseen kirjasarjaan kuuluvat myös teokset Fifty Shades Darker ja Fifty Shades Freed. Trilogian ensimmäisestä, eli Fifty Shades of Grey -teoksesta suunnitellaan myös Hollywood-elokuvaa. Monet viihdemaailman tähdet Ian Somerhalderista Ashley Bensoniin ovat ilmaisseet kiinnostuksensa tähdittää novellin elokuvaversiota. Angelina Jolien kerrotaan olevan kiinnostunut elokuvan ohjaamisesta.