Näyttelijäkomistuksen hurja urakka – laihduttaa 14 kiloa roolia varten

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Vuonna 2005 maailman seksikkäimmäksi mieheksi People -lehdessä äänestetty näyttelijä Matthew McConaughey seurusteli aikoinaan Penelope Cruzin kanssa. Nykyään mies nauttii perhe-elämästä kahden lapsensa ja vaimonsa Camila Alvesin kanssa.

Nyt 42-vuotias McConaughey on paljastanut valmistautuvansa intensiivisesti seuraavaan rooliinsa. Äskettäin Magic Mike -stripparileffassa erittäin timminä esiintynyt komistus on nimittäin kertonut laihduttavansa rajusti tulevaa The Dallas Buyer’s Club -elokuvaansa varten. Kuvausvaiheeseen piakkoin siirtyvässä elokuvassa McConaughey esittää HIV-tartunnan saavaa cowboyta Ron Woodruffia.

– Olen pudottanut 7 kiloa, minun pitää pudottaa vielä 7 lisää. Minun ei pitäisi näyttää terveelliseltä sitten kun olen saanut tämän elokuvan kuvattua, näyttelijäkomistus selittää Larry Kingin Ora-verkkosarjassa.

McConaugheyn mukaan laihduttaminen on ”spirituaalinen puhdistus”. Näyttävistä lihaksistaan tunnettu teksasilainen kertookin pudottavansa kiloja juomalla paljon teetä. McConaughey ei ole kuitenkaan ainoa näyttelijä, joka on lähiaikoina suoriutunut näyttävästä painonpudotuksesta roolia varten. Esimerkiksi Batman-tähti Christian Bale laihdutti taannoin hurjasti Oscar-palkinnonkin hänelle tuonutta Taistelija-elokuvan rooliaan varten.

Vuonna 1999 näyttelijäkomistus Matthew McConaughey pidätettiin Texasissa metelöinnin takia. Tähden naapurit soittivat paikalle poliisit, koska he näkivät näyttelijän alasti kotonaan hakkaamassa kovaäänisesti bongorumpuja. Sittemmin lukuisissa Hollywood-elokuvissa esiintynyt McConaughey on pysynyt kaidalla tiellä. Vuonna 2006 hän pelasti useita eläimiä New Orleansissa Hurrikaani Katrinan jäljiltä.