Teinityttö paljasti ahdistelijoidensa nimet – saattaa joutua itse vankilaan: ”En suojele ketään!”

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Välillä otsikoihin nousee tapauksia, jotka saavat monet kyseenalaistamaan länsimaisen oikeusjärjestelmän toimivuuden. Nyt netissä kuohuttaa 17-vuotiaan Savannah Dietrichin tarina, sillä hän voi joutua vankilaan julkaistuaan hänet seksuaalisesti pahoinpidelleiden poikien nimet.

The Courier-Journal -lehti kertoo, kuinka Louisvillessä Kentuckyssä asuva Dietrich julkaisi poikien nimet Twitter-mikroblogissaan oikeuden asettamasta kiellosta huolimatta. Kaksi alaikäistä poikaa oli seksuaalisesti pahoinpidellyt sammunutta Dietrichia viime vuoden elokuussa. Teon jälkeen teinipojat olivat levitelleet ystävilleen kuvia tapahtuneesta. Koska tekijät olivat alaikäisiä, heidän nimiään ei olisi saanut oikeuden mukaan julkaista.

– Olkaa hyvät, lukitkaa minut selliin. Minä en suojele ketään joka teki elämästäni helvetin maan päällä, Savannah Dietrich kirjoitti poikien nimien ohessa Twitterissä.

Teinityttö saatetaan tuomita rohkean tempauksensa johdosta oikeuden halventamisesta jopa 180 päivän vankilatuomioon ja 500 dollarin sakkoihin. Dietrich kertoo kokeneensa heti nimien julkaisukiellosta kuultuaan oikeuden ”suojelevan raiskaajia” sen sijaan, että uhri saisi oikeutta. Lehden haastatteleman lakiasiantuntijan mukaan teinitytön olisi pitänyt valittaa kiellosta oikeuteen sen sijaan, että hän vain rikkoi oikeuden asettamaa kieltoa. Nimet luvatta julkaisut Dietrich ja häntä pahoinpidelleet pojat eivät ole vielä saaneet tuomioita teoistaan.