Bruce Springsteen paljasti: ”Halusin tehdä itsemurhan 1980-luvulla”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalaismuusikko Bruce Springsteen on myynyt vuosien varrella maailmanlaajuisesti yli 120 miljoonaa levyä. 62-vuotias muusikko tunnetaan myös energisistä ja pitkäkestoisista keikoistaan, joita mies jaksaa edelleen tehdä tiuhaan tahtiin. Suomeen Springsteen saapuu 31. heinäkuuta.

Nyt miljoonien ihannoima rock-idoli on kertonut faneilleen shokeeraavia uutisia menneisyydestään. Springsteen nimittäin paljasti New Yorker -lehdelle, että artistin elämä sai miehen masentumaan 1980-luvulla. ”Pomona” tunnettu mies oli suosionsa huipulla niin alamaissa, että pohti jopa oman henkensä riistämistä.

Vaatimattomissa oloissa kasvanut tähti ei osannut aluksi nauttia suuresta menestyksestään, vaan saavutettu mammona ja suosio tuntuikin amerikkalaisesta ”naapurinpojasta” ristiriitaiselta. Olotila kiteytyi vuoteen 1982, jolloin mies suunnitteli itsemurhaa Nebraska-albuminsa valmistumisen jälkeen. Artistin mukaan masennus johtui itse-inhosta.

– Ongelmani eivät olleet yhtä ilmiselviä kuin huumeet. Minun olivat erilaisia. Hiljaisempia, mutta yhtä problemaattisia. Kaikki artistit kärsivät itseinhosta, kertoo Bruce Springsteen haastattelussa.

Mies kertoi halunneensa muuttaa itsensä, koska ei ollut täysin tyytyväinen itseensä. Hän muistuttaa kuitenkin, että halu muutokseen on artistin tapa kehittyä ja uudistua. Springsteenin mukaan kukaan suurista tähdistä ei olisi saavuttanut kuuluisuutta ilman tätä ominaisuutta.

Bruce Springsteen aloitti psykoterapian vuonna 1982, ja onkin käynyt samalla terapeutilla jo 30 vuoden ajan. Miehen mukaan terapia on auttanut häntä pääsemään yli monista tragedioista, kuten saksofonisti Clarence Lemonsin kuolemasta. Laulajan E Street Band -yhtyeen soittaja kuoli viime vuonna äkilliseen halvaukseen.