Tutkimus paljasti: Elokuvilla vaikutus teini-ikäisten seksiin

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Varsinkin 1990-luvun lopulla nuoruuttaan viettäneet muistavat varmasti hyvin American Pie -teinielokuvat rivoine kohtauksineen. Tuore tutkimus onkin nyt selvittänyt, että American Pie -elokuvien tyyppiset uskaliaat elokuvat vaikuttavat suoraan nuorten seksin harrastamiseen.

Ehkä hieman yllätyksettä tulleiden tutkimustulosten mukaan uskaliaat elokuvat saavat siis teinit ryhtymään sänkypuuhiin nuoremmalla iällä ja useampien ihmisten kanssa, Relaxnews uutisoi. Yhdysvaltalaisen Darthmouth Collegen suorittaman, 700 suosittua elokuvaa kattaneen tutkimuksen mukaan rivoja kohtauksia sisältäneiden elokuvien katselu lisäsi teinien seksiviettiä, seksikumppanien lukumäärää sekä vähensi kondomin käytön todennäköisyyttä.

Tutkimus tarkasteli 1.200 nuorta, jotka olivat 12 -14 -vuotiaita. Heiltä kysyttiin, mitkä elokuvat he olivat nähneet 50 elokuvan listauksesta. Sitten nuorilta kysyttiin kuusi vuotta myöhemmin heidän seksuaalisesta käyttäytymisestään, jolloin listalla olleiden uskaliaiden elokuvien vaikutus heidän käyttäytymiseensä kävi ilmi. Elokuvien vaikutusvaltaa on havaittu myös aikaisemmissakin tutkimuksissa, joissa on muun muassa huomattu, että alkoholin käyttö ja tupakoiminen elokuvissa lisää herkässä iässä olevien nuorten tupakointia ja alkoholin käyttöä oikeassakin elämässä.

– Vanhempien pitää rajoittaa lapsiaan katselemasta seksuaalista materiaalia sisältäviä elokuvia nuorella iällä, tutkimuksen suorittanut lääkäri Ross O’Hara summaa.