Virus iski ydinvoimalaan Iranissa – AC/DC:n Thunderstruck lähti soimaan täysillä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina julkisuuteen on vuotanut tietoja Yhdysvaltojen ja Israelin hallitusten toteuttamista cyberiskuista Iranin ydinvoimaloita vastaan. Stuxnet ja Flame viruksista on löydetty nimittäin viitteitä näihin maihin. Nyt Iranin ydinvoimaloihin on iskenyt virus, jolla on ollut myös musiikillisia seurauksia.

VentureBeat-julkaisun mukaan virus kaatoi tietojärjestelmiä, joita vastaan myös taannoin paljastunut Stuxnet-virus oli tehty. Musiikillisen osuuden tapaukseen tuo se, että virus käänsi tietokoneiden äänenvoimakkuuden täysille ja ryhtyi soittamaan AC/DC-yhtyeen klassikkohittiä Thunderstruck. Viikonloppuna Iranin ydinohjelman parissa toimiva tiedemies lähetti cyberiskusta hätäviestin suomalaiselle F-Securen Mikko Hyppöselle.

– There was also some music playing randomly on several of the workstations during the middle of the night with the volume maxed out. I believe it was playing ’Thunderstruck’ by AC/DC, viestissä kirjoitettiin.

Hyppönen vahvisti viestin blogissaan, mutta ei halunnut paljastaa tarkempia tietoja eikä vahvistanut iskua. Stuxnetin ja Flamen lisäksi myös Madi-haittaohjelma on kohdistettu Iranin ydinvoimaloita vastaan.