Uusi sekopäinen valokuvausilmiö leviää netissä – kirjaimellisesti cool

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmalla on viime vuosina levinnyt jos minkälaisia valokuvausilmiöitä. Uusin niistä on fridging, jonka lanseeraaja on amerikkalaisräppäri Nicki Minaj. Fridging saattaakin olla valokuvausilmiöistä kirjaimellisesti kaikkein coolein, sillä siinä poseerataan jääkapin sisällä tai sen vieressä.

Nicki Minaj julkaisi alunperin Twitter-kuvan, jossa hän on asettunut viilentämään itseään avonaisen jääkaapin eteen. Jääkaapissa viilentymistä kuvaava valokuvausilmiö on sittemmin levinnyt salaman lailla. Monenlaisia fridging-kuvia löytyy jo esimerkiksi Twitter-palvelusta.

Naisräppärin aloittama trendi on sittemmin saanut jo oman Facebook-ryhmänsäkin. The Art Of Fridging -ryhmäläiset ovatkin innostuneet julkaisemaan omia jääkaappikuviaan kaikkien nähtäväksi. Helteisenä kesäpäivänä fridging lieneekin kaikista viilentävin valokuvausilmiö.

Muita suosittuja valokuvausilmiöitä ovat muun muuassa planking, batmanning ja photobomb. Viimeiseksi mainitussa pyritään pilaamaan onnistunut poseeraus siten, että esimerkiksi yksi kuvassa oleva henkilö tekee veikeän ilmeen kuvattavien ihmisten takana.