Tämä näky yleisössä raivostuttaa artisteja Suomessakin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkapuhelimiin on lisätty viime vuosina kerta kerralta parempia kameroita, joiden kuvanlaatu vastaa nykyisin helposti jo HD-tasoa. Samalla kännykät ja erityisesti niiden kamerat ovat aiheuttaneet runsaasti närää eräässä ammattiryhmässä – esiintyjissä.

Erityisesti monet artistit ovat kuluvana vuonna ilmaisseet julkisesti paheksuntansa siitä, että heidän yleisönsä keskittyy musiikista nauttimisen sijaan kuvaamaan keikkaa puhelimellaan. Tästä syystä Roskilden jättifestareilla legendaarinen The Cult haukkui yleisöään kovin sanoin ja suorastaan raivosi kännykkäkansalle. Viime viikolla myös Iron Maidenin keulahahmo Bruce Dickinson haukkui julkisesti keikallaan kännykkään keskittyneen katsojan.

Kuva: Stara

Sama trendi on kuluvana viikonloppuna nähty rock-keikkojakin selvemmin konemusiikia kuuntelevan tanssikansan keskuudessa. Helsingin Messukeskuksen Summer Sound Festivaleilla nimittäin esiintyi perjantaina maineikas DJ-tähti Tiesto, jonka keikalta kaksi oheista kuvaa ovat peräisin. Niiden perusteella ei liene ihme, että ”vanhan koulukunnan” artistit ovat suivaantuneita yleisön alati kasvavasta kuvausinnosta. Lähes poikkeuksetta tilanteessa kuvattuja videoita ei myöhemmin enää edes katsota.

Kuva: Stara