Ukkoseen päättynyt DBTL juhlittiin pääosin helteessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tällä viikolla vietetty Down By The Laituri-kaupunkifestivaali keräsi päätapahtumiinsa yli 15.000 ihmistä. Suurin yksittäinen notkahdus koettiin pääteltan torstain yleisömäärässä, jolloin paikalla oli vain noin 1.700 henkeä.

Keskiviikko, perjantai ja lauantai kohosivat 3.000 hengen tuntumaan tai yli. Tapahtuma liikutti väkeä Turun Aurajokirantaan moninkertaisen määrän jokaisena tapahtumapäivänä. Kaupunginteatterin konsertit olivat torstaina ja perjantaina lähes loppuunmyytyjä. Tapahtuman formaatin muuntumisen vuoksi kävijämäärä ei tosin ole suoraan vertailukelpoinen aiempiin vuosiin.

Ikävin yllätys koettiin päätöspäivän viimeisen esiintyjän Dingon aikana, kun nopeasti voimistunut ukkosilma aiheutti pikapäätöksellä tapahtuman keskeyttämisen noin tuntia suunniteltua aikaisemmin. Alueella juhlinut 3.200 hengen yleisö poistui rauhallisesti järjestyksenvalvojien ohjastamina.

Jo 25.kertaa vietetty DBTL esitteli kotimaisten huippuesiintyjien lisäksi muun muassa Markku Laakson Elvis-taidetta, brittiläistä Abba-osaamista ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän organisoiman Elvis-messun aitoine avioliittoon vihkimisineen.

Kim Rusi

DBTL