HS: City-lehti lopettaa ilmestymisensä heti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten kaupunkilehtien pioneeri City-lehti lopettaa ilmestymisensä heti. Asiasta kertoi tänään Helsingin Sanomat. Vuodesta 1986 saakka ilmestyneen lehden omistava Janton-konserni päätti viime torstaina lopettaa paperiversion julkaisemisen.

Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan syynä päätökseen on yhtiön kannattavuuden heikentyminen. City-lehti jatkaa yhä verkossa. Yhtiössä käynnistetään YT-neuvottelut ensi maanantaina. Tieto lehden lakkauttamisesta yllätti päätoimittaja Maria Petterssonin.

– Olemme tehneet lehtiuudistusta viime tammikuusta lähtien. Uudistus on valmis, ja se on saanut äärimmäisen positiivista palautetta testilukijoilta ja ilmoittajilta, Pettersson kertoi Helsingin Sanomille.

City-lehden lopettamisen jälkeen Suomen suurimmaksi kaupunkilehdeksi nousee Metropoli-lehti, jonka levikki on Suomessa nykyisin noin 142.000 kappaletta kuukaudessa. Metropoli-lehteä jaetaan City-lehden tavoin jakelupisteissä ympäri maata. Nykyisin lehteä jaetaan peräti 500 jakelupisteessä ja lisäksi joissain kaupungeissa myös suoraan kotitalouksiin.