Raju nettihuhu leviää: ”Brad Pitt kuollut lasketteluonnettomuudessa”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Supertähtien kuolema on perättömien nettiväitteiden kestosuosikki, sillä vuosittain kymmenet maailman viihdetähdet julistetaan kuolleeksi erilaisissa huijausviesteissä. Tuoreimpien kuolinhuhujen keskiöön ovat joutuneet muun muuassa Paul McCartney ja Cher.

Äskettäin suosikkikoomikko Eddie Murphy joutui hurjien huhujen kohteeksi, kun hänen väitettiin menehtyneen lasketteluonnettomuudessa. Yhä kuitenkin terve ja hengissä oleva Murphy ei kuitenkaan ole ainoa lähiaikoina ”lasketteluonnettomuudessa menehtynyt” Hollywood-tähti, sillä nyt samaisen onnettomuuden uhriksi on huhujen mukaan päätynyt menestysnäyttelijä Brad Pitt.

Twitter-palvelussa leviää nimittäin huhuja, joiden mukaan näyttelijä olisi menettänyt lumilautansa hallinnan ja törmännyt kovassa vauhdissa läheiseen puuhun lasketellessaan Sveitsissä. Global Associated News -sivusto levitti ensimmäisenä ”uutista” komistuksen kuolemasta. Vaikka uutinen olikin väärennetty, sai se nopeasti aikaan lukuisia hätääntyneitä Twitter-päivityksiä. Moni ei ollutkaan huomannut, että sivusto oli kirjoittanut pienellä kuolinuutisen alareunaan sen olevan väärennös.

Vastaavien huhujen kohteeksi ovat viime aikoina joutuneet myös muun muassa Tina Turner, Will Smith, Jackie Chan, Jim Carrey, Tom Cruise, Charlie Sheen, Miley Cyrus, Britney Spears, Eddie Murphy, Aaron Carter, Adam Sandler, Owen Wilson, Kanye West, Jay-Z, DJ Tiesto, Johnny Depp, Zach Braff, Bill Cosby ja Jeff Goldblum. He kaikki voisivat todeta Mark Twainin legendaarisin sanoin, “Huhut kuolemastani ovat vahvasti liioiteltuja.”