Kymmenen uutisissa hämmentävä virhe

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa käy nykyisin selvästi takavuosia enemmän maailmanluokan supertähtiä. Esimerkiksi tänään Bruce Springsteen konsertoi Helsingin Olympiastadionilla, jonne oli kerääntynyt MTV3 Kymmenen uutisten mukaan noin 43.000 katsojaa. Illan uutisissa käsiteltiin asiaa ja kerrottiin, että lipunmyynti ei ole kuitenkaan riittänyt kattamaan konsertista koituneita kuluja.

Samalla katsojille esitettiin laskukaava, jossa oli sattunut varsin perustavaa laatua oleva virhe. Uutisissa esitetyn laskelman mukaan tapahtumaan 79 euron hinnalla myydyt 43.000 lippua tuottivat nimittäin yhteensä vain vajaan 340.000 euron lipputulot, minkä johdosta tuloja täytyi saada lisää esimerkiksi paitojen ja muiden oheistuotteiden myynnistä.

Monet televisiokatsojat hämmentyivät kuitenkin laskelman tuloksesta, sillä todellisuudessa lipputulot ovat tuolla väkimäärällä ja lipunhinnalla yhteensä peräti 3,4 miljoonaa euroa. Sillä summalla konsertin kulutkin saadaan jo hieman paremmin katettua.

Kuva: MTV3