Suosittu suomalaisyhtye lopettaa: ”Itkunsekanen hymy huulilla”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoisesta ponnistava rockyhtye Stalingrad Cowgirls lopettaa. Punkhenkisen tyttökolmikon viimeinen keikka nähdään 11. elokuuta Simerockissa, jonka bändikisasta yhtyeen ura myös aikanaan lähti käyntiin. Samasta syystä bändi haluaa myös päättää uransa Rovaniemen Simerockissa.

Ennen viimeistä keikkaansa Stalingrad Cowgirls esiintyy vielä Suisto-klubilla Hämeenlinnassa.

– Päätettiin, että ei pilata bändiä sen vuoksi, etteivät kaikki ehdi antaa tälle tarpeeksi aikaa. Tajuttiin, että nyt täytyy tehdä päätöksiä. Alunperin meidän ajatus oli, että tätä tehdään niin kauan kun kaikki on kivaa ja luontevaa. Haudataan nyt Stallarit kunnialla ja itkunsekanen hymy huulilla, toteaa laulaja-kitaristi Enni Kivelä.

Stalingrad Cowgirls ehti julkaista uransa aikana kaksi levyä ja lyödä itsensä kohinalla läpi etenkin livekeikkarintamalla. Bändi kiersi ahkerasti Suomen klubeja ja festivaaleja sekä keikkaili paljon ulkomailla, kuten Saksassa, Norjassa, Ruotsissa, Hollannissa, Japanissa, Kiinassa ja Venäjällä. Uransa aikana bändi esiintyi myös Iggy Popin, Musen, Mötley Crüen, Michael Monroen ja Billy Idolin lämppärinä.