Arnold Schwarzenegger: ”Barack Obama ei jakanut huumesätkää”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama kuuluu maansa ihailluimpiin vaikuttajahahmoihin. Lähes maan tummaihoisen ykkösmiehen veroinen kulttuurisankari on Terminator-elokuvia tähdittänyt toimintauros Arnold Schwarzenegger, joka toimi taannoin myös Kalifornian kuvernöörinä.

Nyt ”Iso-Arska” on antanut Men’s Fitness -lehdelle yllättäviä paljastuksia amerikkalaisten keulakuvien yhteisestä huumemenneisyydestä. Obaman tiedetään kokeilleen opiskeluaikoinaan kannabista, jota karismaattinen presidentti poltteli nuorempana. Schwarzeneggerin mukaan Barack Obama on kuitenkin huono valinta ”pössyttelykaveriksi”.

Terminator-tähti perustelee väitettään sillä, että kun miehet vuonna 1979 yrittivät jakaa sätkän yhdessä, Obama omikin savuavan jointin itselleen. 65-vuotias toimintanäyttelijä valittelee edelleen pilke silmäkulmassaan, että ”Obama ei jakanut sätkäänsä”. Schwarzenegger otti aiheen esille tulenarkaan aikaan, sillä kannabiksen käyttöön liittyvä lainsäädäntö on parhaillaan muutoksen kourissa Kaliforniassa.

Schwarzeneggerien perhe sai taannoin lisää synkkiä uutisia avioerouutisen jälkeen, kun 13-vuotias poika Christopher Schwarzenegger joutui vakavaan lainelautailuonnettomuuteen Malibussa. Hänen keuhkonsa tiedettiin menneen kasaan ja useiden luiden murtuneen. Vakavasti loukkaantunut eroavan pariskunnan kuopus joutui sairaalan teho-osastolle lähes viikoksi. Hän kuitenkin toipui tapaturmasta.