Tuomioistuin päätti: Munattomaksi haukkuminen on rikos

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italiassa machokulttuuri on tunnetusti hieman pidemmälle vietyä kuin vaikkapa pohjoisessa kotimaassamme, mikä näkyy toistuvasti esimerkiksi maan entisen pääministerin Silvio Berlusconin seikkailuista.

Siksipä ei tulekaan varsinaisesti yllätyksenä, että nyt paikallinen oikeus on päättänyt miehen munattomaksi haukkumisen olevan rikoksen rajapyykin ylittävä loukkaus. Päätös tehtiin Vittorio-nimisen lakiemihen ja tämän serkun, rauhantuomari Alberton, riidan päädyttyä lopulta Italian korkeimman oikeuden käsittelyyn.

Alberto oli haukkunut Vittorioa ”munattomaksi” aikaisemmin oikeushuoneella tapahtuneessa kiivaassa väittelyssä.

– Munattomuus ei viittaa pelkästään hyökätyn miehen huonoon mieskuntoon, vaan myös yleiseen heikkouteen, kykenemättömyyteen päätöksentekoon, kilpailukykyyn ja johdonmukaisuuteen – ansioihin joita pidetään miehisessä sukupuolessa tärkeinä piirteinä, julisti tuomari Maurizio Fumo italialaisen uutistoimiston ANSAn lainauksessa.

Tuomioistuimen mukaan päätökseen vaikutti myös se, että loukkaus tapahtui Vittorion työpaikassa tämän kollegoiden läsnäollessa ja saattoi näinollen vahingoittaa tämän mainetta. Oikeuden päätöksessä ei ilmennyt, määritelläänkö Italiassa nyt rikoksiksi myös naisiin kohdistuvat vastaavat loukkaukset.