Mieheksi syntynyt Matrix-elokuvaohjaaja on nyt nainen – katso video

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Andy ja Larry Wachowski tulivat tunnetuiksi viime vuosituhannen lopussa supersuositun The Matrix-elokuvan ja myöhemmin tämän jatko-osien ohjaajina. 2000-luvun alussa alkoi hurja huhumylly siitä, että Larry olisi vaihtamassa sukupuolta naiseksi.

Kuva: YouTube

Kumpikaan Wachowskeista ei kuitenkaan suostunut ottamaan asiaa puheeksi, ja Larry onkin pysytellyt poissa julkisuudesta. Nyt Larry – eli nykyisin Lana – on kuitenkin kaksikon tuoretta Cloud Atlas -elokuvaa mainostaessaan astunut julkisuuteen ensimmäistä kertaa pinkkitukkaisena naisena. Lanan sukupuolenvaihdokseen liittyneen hormoniterapian kerrotaan kestäneen jopa kymmenen vuotta, mutta videosta päätellen operaatio on jo viimeisillään.

Lana Wachowski ei ole ainoa viimeaikoina julkisuuteen transsukupuolisena kaapista ulos tullut julkisuuden henkilö. Aikaisemmin tänä vuonna amerikkalaisen punk-bändi Against Me! -yhtyeen laulaja Tom Gabel paljasti medialle aikeistaan vaihtaa sukupuolensa naiseksi. Wachowskin sisarusten uusin Cloud Atlas-elokuva saa ensi-iltansa maailmalla myöhemmin tänä vuonna.